Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 130 založení SDH Hostouň

18. 6. 2016

Dne 18. června 2016 proběhly v obci Hostouň oslavy 130 výročí od založení SDH Hostouň. V dopoledních hodinách se uskutečnila prohlídka hasičské zbrojnice , kde byly k vidění dobové fotografie a historická výstroj a výzbroj. Samozřejmě byla k vidění i dnešní technika. Velikou radost jsme měli že nás navštívili i kolegové s SDH Hostouň u Domažlic.

Kolem poledne jsme se přesunuli k sokolovně , kde bylo možno shlédnout několik požárních vozidel různých značek ale i stáří. Velice děkujeme okolním sborům, že si udělali čas a přijeli se svoji technikou. Také bylo možno shlédnout několik ukázek požární práce, jako například hašení rozpáleného oleje které zajistila jednotka SDH Lhota. Bylo to velice zajímavé a poučné. Dále nám dětské družstvo z SDH Hřebeč předvedlo požární útok ale nikoliv na terče , ale na reálný oheň.

Pan Radek Šimo přivezl na ukázku několik nádherných vozů a pro návštěvníky i adrenalinový zážitek . Jednalo se o parkur ve voze Land Rover. Myslíme že si ty tři hodiny užil i Radek , neboť zájem byl veliký.

Dále nám byl představen i nový nákladní automobil DAF, který k nám byl zapůjčen od společnosti OK Trans.

Ve tři hodiny odpoledne jsme se přesunuli k základní škole v Hostouni, kde proběhlo námětové cvičení. Velké poděkování patří sborům které nám s cvičením pomohly. A to JSDH Hřebeč, JSDH Lhota, HZS Letiště Praha. Velikým překvapením pro diváky byl i vrtulník Policie ČR, který monitoroval zásah ze vzduch.

Veliké poděkování patří i našim sponzorům, bez kterých by se tato oslava jen těžko dávala dohromady. A to:

                                Obecní Úřad v Hostouni

                                        Farma Novotný

                                        Soňa Čiperová

                                        Hondl Global

                                         Barcal Bus

                                         Martin Krátký

                                         OK Trans

                                          Radek Šimo

 

                              Velice děkujeme za vaši přízeň ​!