Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový dopravní automobil DA-L1Z Fiat Ducato

4. 12. 2018

Dne 29.6.2018 byl Jednotce sboru dobrovolných hasičů předán nový dopravní automobil Fiat Ducato. Na základě jednání se zastupitelstvem obce Hostouň, bylo v loňském roce rozhodnuto o zakoupení nového dopravního automobilu pro JSDH Hostouň za dosluhující Ford Tornero. Na nákup vozidla bylo požádáno o dotaci na Ministerstvo vnitra a Středočeský kraj. V obou případech žádosti nám bylo vyhověno. Po obhlídce nových vozů pro hasiče, bylo vypsáno výběrové řízení na nákup nového vozidla. Toto řízení vyhrála firma Agrotec, která nám dodala nový vůz DA-L1Z Fiat Ducato. Celková cena byla 840 103 .- Kč. Dotace z Ministerstva vnitra byli ve výši 420 051 ,- Kč , dotace z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS 283 000 ,- Kč a příspěvek z rozpočtu obce Hostouň 137 052 ,- Kč. 

Automobil je osazen naftovým motorem o objemu 2,3 l multijet 2, Světelným a zvukovým výstražným zařízením, radiostanicí. Počet míst k sezení je 1+8 což je dostačující pro naši potřebu. Dále je ve vozidle záchranářský batoh první pomoci, ruční svítilny a ruční radiostanice. Dále pak byl do vozidla instalován jeden dýchací přístroj Drager.

Od předání vozidla ho jednotka využila již u 15 zásahů a jsme s ním maximálně spokojeni.

Tímto bychom chtěly poděkovat panu Martinovi Krátkému a celému zastupitelstvu obce Hostouň za spolupráci a podporu hasičů v Hostouni

20180731_192601.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerie: https://hasicihostoun.rajce.idnes.cz/DA-L1Z_Fiat_Ducato/